O Ιησoύς με tζιv kαι tαtouάζ σε διαφημισtιkή kαμπάvια ρoύxωv σtηv Λιθouαviα

Kι όμως! Ο… Ιησούς μπορεί να φοράει τζιν και να έχει τατουάζ!

Μια εταιρεία μόδας στη Λιθουανία ήθελε να προωθήσει τα ρούχα της,όμως, η διαφημιστική είχε την φαεινή ιδέα να «παντρέψει»- άκομψα κατά τις αρχές της χώρας-την θρησκεία με τη μόδα, εις το όνομα της ελευθερίας της έκφρασης…

Σκέφτηκε λοιπόν να φορέσει σ΄ένα μοντέλο με τατουάζ στο σώμα του που παραπέμπει εξ όψεως τον Ιησού ένα καινούριο τζιν της εταιρείας. Μόλις βγήκε η διαφήμιση στον αέρα, έγινε χαμός. Οι αρμόδιες αρχές της Λιθουανίας έσπευσαν να καταδικάσουν τη κίνηση αυτή επιβάλλοντας πρόστιμο στην εταιρεία.

Όμως, η εταιρεία μόδας, με έδρα το Βίλνιους (πρωτεύουσα της χώρας), δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα… Η υπόθεση έφθασε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) το οποίο δικαίωσε την εταιρεία, η οποία μάλιστα θα λάβει και αποζημίωση….

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild»,το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάνθηκε χτες στο Στρασβούργο ότι, οι διαφημιστικές αφίσες συνάδουν με τα δημόσια ήθη ακόμη κι αν το μοντέλο – Ιησούς έχει τατουάζ στο σώμα και φοράει τζιν.

Και εφόσον το ΕΔΑΔ έκρινε ότι θα πρέπει να προστατεύεται η ελευθερία της έκφρασης, δικαίωσε την εταιρεία μόδας επιβάλλοντας πρόστιμο στις αρχές της Λιθουανίας, ύψους 580 ευρώ.

[protothema] [courthousenews] [ansa]